Referenties

Borrries Brandenburg, associate director at Janssen Inc

In 2016 I had the pleasure to create a complex behavioral change program together with Margreet. She became the lead trainer during a 5 month pilot phase which included more than 45 Johnson & Johnson employees. Margreet was well prepared and made a big effort to connect with each and everyone. She impressed the different teams with her high level of energy, know how, confidence, passion and Fingerspitzengefühl. As a result of her great work the program will extend in 2017 and more than 120 employees will be enrolled. I am very much looking forward to continue working with my favorite trainer!

Jacqueline Loerakker, HR, ING Bank

Margreet heeft voor mij en een groep collega's die de rol van trainer gaan vervullen een uitstekende training verzorgd. De training ging verder dan het intrainen van skills. De focus lag vooral op het herkennen van groepsprocessen en daarop adequaat kunnen reageren. Margreet sloot goed aan bij de vragen uit de groep en de verschillende ervaringsniveaus. we kijken uit naar de supervisie bijeenkomsten!

Bartosz opdrachtgevers: Joost van Haarlem en Sanne Muskens

Bartosz vindt het als IT dienstverlener belangrijk dat haar testconsultants zich ook ontwikkelen op het gebied van communicatieve- en sociale vaardigheden, de zogenaamde soft skills. Samen met Margreet heeft Bartosz de training Beïnvloeden & Overtuigen ontwikkeld met daarin een stuk self-assessment aan de hand van de Birkman-test. Het is geen verplichte training maar toch heeft inmiddels ruim 80% van onze consultants deze training gevolgd door de positieve mond-tot-oor reclame. Zij ervaren dat ze echt stappen in zelfkennis maken, waarderen Margreet en kijken met voldoening terug op het 'weekend in het bos' waarin ook de acteur veel toegevoegde waarde levert. Tenslotte geeft Margreet altijd open en eerlijke feedback over de gehele populatie, zonder daarbij de vertrouwelijkheid van de deelnemers te schaden. Voor Bartosz zeer waardevol om nog meer stappen in competentie development te maken. Bartosz is zeer tevreden over Margreet, en haar essentiële bijdrage aan de groei en ontwikkeling van onze mensen.

Rick Willemsen - Programmamanager/ Senior Trainer - Vergouwen Overduin

"Margreet Kooistra is een uitstekende trainer en procesbegeleider, die met veel passie en overgave haar vak uitoefent. Ze is vakkundig, kritisch, gevoelig, analytisch, inspirerend en durft de confrontatie aan te gaan met haar deelnemers. Zij combineert creativiteit met impact en past daarom uitstekend in de zakelijke dienstverlening waar Vergouwen Overduin voor staat. "

Intermediair open training effectief beïnvloeden

Hier zijn een aantal mensen aan het woord die de afgelopen jaren met me gewerkt hebben:
zorgt voor goede, open sfeer en is erg flexibel
vooral het 'openbreken' van de groep zodat er open samengewerkt kon worden was imposant
zeer goede kennis van theorie en praktijk / goed ingegaan op toepassing in de individuele
situaties van de cursisten
natuurlijke, inspirerende presentatie/ veel tijd voor persoonlijke aspecten
no-nonsense
oog voor ieders voorkeur = top! / zeer flexibel

Lout Timmermans- procesbegeleider stadsdeel centrum Amsterdam

De coaching heeft voor mij veel opgeleverd. Allereerst heb ik geleerd dat mijn onbewuste gedachtes het grootste deel van mijn gedrag bepalen. Door hier achter te komen kon ik ook verder uitzoeken wat de kerngedachte was, die er achter lag. Doordat ik mij hier bewust van ben geworden heb ik gedachtes en gedrag kunnen veranderen. Met als gevolg dat het rustiger in mijn hoofd is geworden en ik meer energie voor leuke dingen naast mijn werk overhoud.
Nog steeds pas ik een aantal zaken die ik heb geleerd in de praktijk toe, zoals "De oogst (het positieve) van de dag nagaan." Bij onverklaarbaar gedrag voor mijzelf, rustig uitzoeken wat de onbewuste gedachte is die erachter ligt. En letten op wat mijn lichaam voor een signaal afgeeft (spanning in schouders, nek, enkels e.d.) Als daar spanning komt, ontspannen en nagaan wat ik er aan kan doen om weer meer energie over te houden. Al met al dus verandering in gedrag en gedachtes én handvaten om dit proces door te kunnen laten gaan na de coaching.

Marten Mosch- teamleider Waternet Amsterdam

Als teamleider, in een bedrijf in ontwikkeling wil ik graag ook zelf in ontwikkeling blijven. Ik wist van mezelf dat ik wat stug over kon komen, en ik niet uitblink in empathisch vermogen, zeker bij het eerste contact met mensen. Ik wilde hier graag wat aan doen.
Mijn persoonlijke coaching door Margreet is voorafgegaan door een intake gesprek waarin de gewenste doelen en gewenste resultaten zijn besproken.
De hierop volgende coachingsgesprekken waren niet frequent, soms met enkele maanden er tussen. Dit gaf ruimschoots de mogelijkheid het geleerde in de praktijk toe te passen. Margreet heeft de eigenschap vertrouwen te winnen en op duidelijke en effectieve wijze je verbeterpunten aan te kaarten.
De sessies zijn afwisselend en zijn op maat gemaakt, zo zijn er sessies met een acteur geweest waarin ik geconfronteerd werd met de gevolgen van mijn houding, en ik de mogelijkheid kreeg te experimenteren met ander gedrag en het effect hiervan. Ook heeft Margreet me een soort drama sessie gegeven waarin ik grenzen heb verlegd. Het voelt als of je je enorm uitslooft en voor gek staat.
De gesprekken met Margreet hebben me wel op een constructieve manier aan het denken gezet. Het is belangrijk dat je zelf wilt veranderen, leren. Margreet confronteert je met je eigen gedrag, dit kan soms pijnlijk zijn, maar je wordt je bewust van de gevolgen van je gedrag.

Egbert Wolf - Gemeente Amsterdam - City of Amsterdam
Directie Communicatie - Communications Department

In 2005 vond ik het hoog tijd weer eens serieus naar mijn persoonlijke effectiviteit te kijken. Het is belangrijk je steeds bewust te zijn van de effecten van je handelen. Ik werk veel in multidisciplinaire projecten, vaak als projectleider, en merkte dat mijn soms secundaire reactiepatroon mij enigszins in de weg zat. Vandaar een training 'Effectief beïnvloeden' bij Intermediair trainingen

De training heb ik met veel plezier gedaan. Je moet in ieder geval niet bang zijn veel van jezelf te laten zien en met onbevangenheid naar je eigen handelen te kijken. Margreet kan op een prettige manier je meer inzicht geven in je handelen, zowel op theoretisch niveau als op praktisch. Mijn grootste eye opener was dat ik mijn gedrag op cruciale momenten moest aanpassen om meer invloed te verwerven. Mijn handelingspatroon was vaak participerend en verwachtend. Vaak werkt dat goed. Mensen doen dan mee en voldoen aan je verwachting. Heel vaak werkt dat minder en ben je meer gebaat bij een handelingspatroon dat direct vragend en eisend is. Ik zei te vaak 'ik denk' en moet meer 'ik vind' zeggen.
In de training heb ik daar effectief en confronterend met de acteur op geoefend. Hilarisch en leerzaam. Omdat ik nieuwe carrièrestappen aam het voorbereiden was, heb ik daarna gevraagd of Margreet mij een tijdje wilde coachen. Ik heb een paar intensieve gesprekken gehad, vooral als voorbereiding op sollicitatiegesprekken. De voornaamste aandachtspunten waren directheid in presentatie, over mijn bescheidenheid heen stappen en aandacht van mensen vasthouden.

Dit soort persoonlijke ontwikkeling is niet het omzetten van een knop of het leren van een kunstje, maar zit veel meer in continue aandacht voor je handelen en in kleine stappen. Die aandacht heb ik nu - na driekwart jaar - nog steeds en ben daarom blij dat ik met deze training en coaching aan de slag ben gegaan."

 
...